Maso a masné výrobky

Sumeček ze Stračova - uzený filet



Zemědělská akciová společnost Mžany, a.s. dlouho přemýšlela, jak naložit s léta opuštěným zemědělským areálem ve Stračově. Zrodil se nápad začít zde s chovem sumečka afrického, k jehož úspěšné realizaci došlo v roce 2018. Sumeček se tu chová v nádržích s cirkulující vodou, která se čerpá z podzemních vrtů. Díky tomu jeho maso dosahuje vysoké kvality. Na rybu je dohlíženo od samotného začátku, až po moment zpracování, ne nadarmo tedy získal sumeček ze Stračova označení Regionální produkt HRADECKO.
Sumeček africký (keříčkovec červenolemý) je sladkovodní ryba, která se s úspěchem chová v nádržích s cirkulující čistou vodou. Sumeček ze Stračova tak pochází z pečlivě hlídaného místního chovu šetrného k životnímu prostředí. Maso sumečka afrického patří mezi ta nejkvalitnější. Je šťavnaté, pevné a při kulinářské úpravě se nerozpadá. Hodí se tak pro všechny způsoby zpracování: vaření, pečení, grilování a úpravy na přírodní způsob. Za lahůdku je považováno uzené maso. Velkou předností sumečka afrického je, že filety jsou bez kostí a bez typického rybího zápachu. Jeho maso je velmi chutné a jemné a je ceněno i pro nízký obsah tuku (do 4 %) a vysoký obsah bílkovin (až 18 %).
 

předchozí
následující
předchozí
následující

Provozovatelem webu je Regionální agrární komora Královehradeckého kraje, která jako správce osobních údajů používá na těchto internetových stránkách cookies za účelem zvýšení uživatelského komfortu, analýze návštěvnosti i přesnějšímu cílení reklamy. Více informací naleznete zde:

Přizpůsobit cookies
Odmítnout všechny
Přijmout všechny