Představujeme soutěžící ročníku 2024 - Giroma Gelato

24. 04. 2024


Historie firmy sahá až do roku 2006. Gastronomie a řemeslná zmrzlina byla po sametové revoluci stále ještě ve stádiu rozvoje. Kvalitní zmrzlina byla jako jehla v kupce sena. Osudové bylo setkání s mužem, který v zahraničí vyráběl zmrzlinu již přes 20 let a získal několik mezinárodních ocenění. Tento člověk majitelům předal základ výroby a pak už jen nastal čas hledání a zkoušení. Od počátku chtěli být jiní. Vyrábět opravdu kvalitní zmrzlinu, vrátit se k původnímu účelu zmrzliny - sladké tečce na závěr. Ta poslední chuť na jazyku z celého menu, kterou si cítíte ještě několik dlouhých okamžiků. A pokud ve Vás vyvolá pocit štěstí a dobré nálady, je to ta správná zmrzlina.

V Giroma Gelato se rozhodli pro gastronomii a začali pracovat se šéfkuchaři, kteří je učili zpracovávat suroviny tak, aby jejich chuť vynikla. Nejlépe se pracovalo s těmi, co měli zkušenosti ze zahraničí a byli velmi kreativní. Uměli tvořit ze zdánlivě jednoduchých surovin, ale právě jejich zpracováním, šetrným přístupem a svým umem a úctou vytvářeli mistrovská díla. A o to se snažili a snaží i v Giroma Gelato. A tak se učili vařit, péct, smažit, pasírovat a hlavně chutnat. Mít ten správný jazýček na kombinace chutí různých ingrediencí a vyvážit jejich poměr nejen za tepla, ale hlavně za studena. Někdy taková zmrzlina vyžaduje i hodiny příprav, ale výsledek stojí za to. A tak zkoušeli a zkoušeli. A najednou vyrobili zmrzlinu číslo 300. A protože vyrábí stále nové příchutě, počítadlo se točí dál.

V roce 2014 přihlásili jejich zmrzlinu do Mezinárodní soutěže Great Taste v Anglii a podařilo se jim získat jednu zlatou hvězdu za zmrzlinu Pečené jablko, skořice, calvados. Vyrábí tedy jednu z nejlepších zmrzlin na světě.

Jejich zmrzliny obsahují daleko méně cukru, jsou plné ovoce, kvalitního mléka od místního zemědělce, koření i bylinek. Ovoce má tu správnou zralost, je šťavnaté, čerstvé a vypěstované v nedalekých sadech. A vše je bez aromat, barviv a dochucovadel.

Do soutěže Potravina a potravinář roku 2024 vstupují Giroma Gelato se Zmrzlinou Vanilka Madagaskar a s Horkou čokoládou. 

Zmrzlina Vanilka Madagaskar je jiná, než všechny ostatní. Neodolatelně lahodná! Smetanový zmrzlinový požitek v prvotřídní kvalitě vyrobený ze spousty čerstvého farmářského mléka, pravé vanilky a smetany. Vysoce kvalitní přírodní ingredience zajišťují výjimečné chuťové okamžiky - osvěžující pochoutka pro velké i malé příznivce zmrzliny.

Historie horké čokolády sahá daleko do minulosti. Tento nápoj pili před tisíci let Aztékové, Mayové a Olmékové žijící ve Střední Americe a Mexiku (obvykle k obřadu nebo k léčebným účelům). Tyto kultury pěstovaly kakaovník a zpracovávaly fazole na nápoj. Jejich verze se však velmi lišila od té, kterou známe dnes. Nepodával se horký, nebyl v něm cukr, byl ochucený kořením a nebylo v něm mléko, jen voda. Horká čokoláda je skvělá, zvláště v chladných dnech, ale chutná i v létě. Není nic lepšího, než si dát pauzu a vychutnat si tento lahodný nápoj. Vůně, chuť, teplo - to vše nás dělá šťastnými. Je to vlastně vědecký fakt: čokoláda uvolňuje endorfiny, které vás dělají šťastnými. Horká čokoláda Giroma Gelato je vyrobena s pečlivostí a s důrazem na kvalitu a chuť a pokud Vás alespoň na chvíli udělá šťastnými, udělá to radost i jejím výrobcům.

Podpoříte je v soutěži?

předchozí
následující

Provozovatelem webu je Regionální agrární komora Královehradeckého kraje, která jako správce osobních údajů používá na těchto internetových stránkách cookies za účelem zvýšení uživatelského komfortu, analýze návštěvnosti i přesnějšímu cílení reklamy. Více informací naleznete zde:

Přizpůsobit cookies
Odmítnout všechny
Přijmout všechny