Představujeme soutěžící ročníku 2024 - Babiččiny sirupy
20. 03. 2024
Babiččiny sirupy vznikly díky dlouholetému zájmu o bylinky a bylinkářství jako takové. Vyrábět sirupy tak byl pouze další přirozený krůček na cestě za poznáním bylinek. Nejprve sloužily jako pozornost pro příbuzné a známé. Na základě jejich kritiky, podnětů a slov chvály se postupně transformovala výroba do větších objemů a zároveň většího množství jednotlivých příchutí variant jejich zpracování.
Výrobce sirupů, paní Sušková spolu se svými nejbližšími, velice dlouho zkoušela, testovala a ochutnávala za pomoci svých blízkých každý sirup zvlášť. Všechny receptury jsou původně z jejich dílny, tudíž jsou jejich vlastnictvím. Originalita sirupů spočívá ve formě jejich zpracování. Sirupy jsou vyráběné za studena, řádně macerované, aby se z bylin uvolnilo maximum přirozených látek včetně vitamínů bez jejich poškození.
Ve výrobě se pracuje s několika variantami slazení sirupů, ať už je to bílý cukr nebo cukr třtinový. Některé sirupy jsou ale slazeny i nekalorickou stévií a některé sirupy jsou vyráběny absolutně bez cukru. Tím se výrobky mohou dostat na stůl i diabetikům nebo k lidem, kteří se rozhodli nesladit klasickými sladidly, ale jít takzvaně jinou cestou.
V současnosti firma vyrábí na 50 různých sirupů. Uspokojí tak jistě nároky a chutě i těch nejnáročnějších zákazníků.
Do soutěže Potravina a potravinář roku 2024 vstupují Babiččiny sirupy se sirupem OSTRUŽINA, jejíž příjemně pikantní a mírně kyselá příchuť přímo vybízí k letnímu osvěžení ve formě řádně vychlazené domácí limonády. Sirup je ale vhodný i do jogurtů, na palačinky nebo k výrobě ovocných tvarohů. Ostružiny použité při výrobě sirupu jsou ze 100% vypěstované přímo výrobcem. Chuť OSTRUŽINY si vás jistě získá.